Samarbetspartners

Samarbetspartners

Kids Future arbetar tillsammans med organisationer för att bland annat skapa och vidareutveckla konceptet Houses of Hope (HoH). För närvarande samarbetar vi med tre organisationer.

Kids Ark Foundation Thailand

Kids Ark Foundations arbetar för att barn och ungdomar ska känna tillit och framtidstro. Kids Ark bedriver daghem och eftermiddagsaktiviteter, så kallade Houses of Hope.

 

Aktiviteterna på Houses of Hope är läxläsninghjälp, trädgårdsskötsel, matlagning och sport. Undervisning ges i datakunskap, reproduktiv hälsa, hygien, datakunskap, självförsvar och sömnad.

 

Varje dag serveras näringsrik mat. För att barn med lång och svår skolväg ska få tillgång till undervisning erbjuds skolskjuts och skollunch. Genom Kids Ark kom Kids Future i kontakt med DLA, ett nätverk för minoritetsgruppen röd lahu.

 

Läs mer om Kids Ark Foundation

 

DLA (Development Quality of Life Lahu Association) Thailand

DLA arbetar för att fler personer från lahu ska erhålla thailändskt medborgarskap. Lahu har ett eget språk som inte finns i skrift. Många talar inte thai. Via radioutsändningar och workshops på lahu informerar DLA om mänskliga rättigheter.

 

2010 fick Sila Jahae, dåvarande ordförande för DLA en utmärkelse av The Office of the National Human Rights Commission of Thailand för sitt arbete med mänskliga rättigheter för minoritetsgruppen röd Lahu.