Vad vi gör

House of Hope

Kids Ark driver sedan 2006 House of Hope – fritidshem för barn.

Det började med ett skolbesök. Kids Ark besöker en skola där 50 barn sitter i rader på golvet. Alla är i behov av stöd för att klara skolan. De anses vara ”slowlearners”. Kids Ark bjuds in att följa med hem till några av barnen. De möts av fattigdom och misär. Barnen lever med vårdnadshavare som inte kan ge dem tillräckligt med mat, som inte har möjlighet att ge dem stöd i skolarbetet. Vuxna som har liten eller ingen inkomst, som inte själva har gått i skolan. Alla kan inte heller tala thai.

Idén till House of Hope tar form. Barnen är inte slow-learners, deras uppmärksamhet är på annat än skolan. De kan inte koncentrera sig, de får inte tillräckligt med mat. De oroar sig för morgondagen och för sjuka familjemedlemmar.

Barnen behöver ett ställe där de kan känna hopp och framtidstro! När de genom House of Hope får näringsrik mat och stöd i att klara skolan är de inte längre slow-learners. House of Hope ger barnen möjligheten till ett bättre liv genom stöd i att klara sin skolgång. Vi vet att utbildning är en väg ur fattigdom. Idag finns 3 House of Hope. I januari 2021 öppnades ett 4:e – Robins House of Hope.

Röster från House of Hope:

“Jag blir alltid så glad när jag är på House of Hope. Mitt självförtroende har blivit bättre sen jag började här!” – Alaeaw 15 år

“Mina betyg har förbättrats!” – Yotin, 14 år

“House of Hope ger mig trygghet, det är som mitt andra hem!” – Jommuang, 14 år

Robins House of Hope

Carolina Sinisalo, Robins mamma, är samhällsdebattör och föreläsare. Hon brinner för ett mer jämlikt samhälle där alla röster får höras och på riktigt tas på allvar. Ett samhälle där alla räknas.

15-åriga Robin hade en dröm. Efter att ha besökt Thailand ville han återvända dit för att arbeta för att fler barn skulle få en bättre framtid. Robin ville också arbeta för att ändra det våld han såg i Stockholm, för att ge ungdomar en bättre framtid. Han såg inte “svenskar” och “thailändare”, han såg bara unga människor med små möjligheter. Vare sig det är i stadsområdena i Stockholm eller landsbygden i Thailand såg han bara andra barn längta efter ett bättre liv och Robin ville göra skillnad. Men Robin blev bara 15 år. Han och hans bror sköts i Stockholm 2016. Robins storebror Alejandro överlevde och är idag ambassadör för Kids Future.

Tillsammans med Robins mamma Carolina, arbetar Kids Future och Kids Ark för att ge ett levande minnesmärke till Robins korta liv. Robins House of Hope finns i en by i norra Thailand och ger fler barn chansen till ett bättre liv. Robin såg barn som barn, oavsett bakgrund. Och det är precis det Kids Future och Kids Ark vill arbeta för – låta barn vara barn. Och oavsett var en är född så har barn rätt till en trygg, mätt och respektfull barndom.

Bilder från House of Hope

Rugby en älskad aktivitet

Sedan ett par år tillbaka har barnen på House of Hope fått möjligheten att träna rygby tillsammans med Lanna Rygby Club i Chiang Mai och de fullkomligt älskar det, här får barnen verkligen vara barn!

 Tack vare att de får träna utan avgift så har det blivit möjligt för barnen från House of Hope att komma iväg till rygbyn varje lördag. Lanna Rugby Club har även sponsrat barnen med skor och klubbkläder vilket gör att de känner att de är en del av klubben.

Några av barnen har visat sig vara riktiga talanger men framför allt har de roligt och de ser fram emot varje träning.

Kids Ark ordnar med skjuts och mat till alla barnen efter träningen. Kids Future försöker hjälpa till och samla in pengar till detta då det som överallt blivit mycket dyrare med mat och bensin även i Thailand.

Stort tack till Lanna Rugby Club och Kids Ark – ni gör verkligen skillnad!

Om du vill bidra till att barnen kan fortsätta med denna älskade aktivitet gör du det enklast genom att Swisha till 900 0514 – märk swishen med Rugby